Fysik

HJÆLP FYSIK

14. april 2013 af gizzy - Niveau: B-niveau

Fuldstændig uelastisk stød

en kugle med massen 0.30 kg og hastigheden 2.2m/s støder centralt ind i en anden kugle med massen 0.42 som ligger stille . stødet er fuldstændig uelastisk .

hvad bliver den fælles hastighed efter stødet

og hvor stort er tabet i kinetisk energi?

 

hjæææælp tusind takk


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2013 af mathon

  vektorligning      

                                        m1v1 = (m1 + m2) • vfælles

  størrelsesligning
                                        m1• v1 = (m1 + m2) • vfælles

 


Svar #2
14. april 2013 af gizzy

vil du have jeg skal solve Vfælles .

kan det passe jeg får 1.224 m/s til den fælles hastighed ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2013 af mathon

 

                          Skulle det være nødvendigt at solve?


Svar #4
14. april 2013 af gizzy

Hvad mener du helt præcis?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2013 af mathon



                                                        (0,30 kg) • (2,2 m/s)
                                        vfælles =   -------------------------- = 0,92 m/s
                                                       (0,30 kg)  + (0,42 kg)


Svar #6
14. april 2013 af gizzy

Hvad med tabet af den kinetiske energi :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2013 af mathon

 

                                            Etab = (1/2) • m1 • v12  -  (1/2) • (m1 + m2) • vælles2


Skriv et svar til: HJÆLP FYSIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.