Kemi

Dominerende ved neutrale betingelser (pH = 7)

16. april 2013 af x00 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Jeg er ved at læse til eksamen men der er noget som jeg er lidt i tvivl om. Hvordan kan man finde ud af hvilken form af et stof som er dominerende ved neutrale betingelser (pH = 7)? 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2013 af ChemistryIsKey

Du kan opstille et bjerrumdiagram for det omtalte stof, og ud fra syrebrøkens værdi ved en given pH aflæse hvor meget af stoffet, der er på syreform og deraf baseform, hvis nødvendigt :)


Svar #2
16. april 2013 af x00 (Slettet)

Hvad gøre man så hvis man ikke får givet pKa-værdierne. Må man så godt i en eksamenssituation så godt slå dem op og bruge det? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. april 2013 af ChemistryIsKey

Det tror jeg bestemt. Kan se at du er på videregående, så jeg kan selvfølgelig ikke sige noget om der hvor du går, men er ret sikker på det er helt legalt at gøre i gymnasiet :)


Svar #4
16. april 2013 af x00 (Slettet)

Jeg har lige et spørgsmål mere. Hvordan ved man om opløseligheden af et stof bliver større i en syreopløsning (fx 0,1M HCl) eller basiskopløsning (fx NaOH)? Kan man da kigge på om stoffet er en syre eller base eller? 


Skriv et svar til: Dominerende ved neutrale betingelser (pH = 7)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.