Matematik

Matematik

16. april 2013 af Birtha (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) Bestem ? AB og arealet af trekant ABC, når ? BC = 10

Jeg har lavet opgave a men b driller

. b) Bestem BC og ?B , når arealet af trekant ABC er 15.

det er opgave 9. b


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er givet en type trekanter ABC, og det er oplyst, at |AC| = 12, og vinkel C = 25º for disse typer af trekanter.

a) Her oplyses det, at |BC| = 10, og man skal beregne |AB| og arealet af trekant ABC.
|BC|: benyt en cosiniusrelation. T = (1/2)·ab·sin(C)

b) Her oplyses det, at arealet af trekant ABC er lig med 15, og man skal beregne |BC| og vinkel B.
Gå den anden vej: benyt T = (1/2)·ab·sin(C) til at beregne a . Bestem |AB|, og bestem så vinkel B ved enten sinusrelationerne eller en cosinusrelation.


Svar #2
16. april 2013 af Birtha (Slettet)

Forstår ikke hvordan du vil gå baglæns, og tak for hjælpen har lavet opgave a :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

I b) kender man T, b = |AC|, og vinkel C. Isoler a af formlen T = (1/2)·ab·sin(C) .


Svar #4
16. april 2013 af Birtha (Slettet)

1/5 *25,4*sin(c) ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er oplyst, at T = 15, b = 12, og C = 25º . Indsæt det kendte i formlen for trekantens areal T = (1/2)·ab·sin(C) , dvs

15 = (1/2)·12·a·sin(25º), og isoler a:

a = 15 / (6·sin(25º)) = ...


Svar #6
16. april 2013 af Birtha (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke helt 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Men du forstår det næsten? Hvad forstår du ikke her? Forstår du ikke, hvordan man isolerer a af formen for trekantens areal?


Svar #8
17. april 2013 af Birtha (Slettet)

Fandt ud af det, tak for hjælpen og gavmildheden :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. februar 2016 af juliemortensen18 (Slettet)

Hvordan isolerer man så b i den formel? :-) 


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.