Matematik

Matematik

16. april 2013 af Birtha (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved

f(x ) = (1 - x 2 ) ⋅ e x .


a) Tegn grafen for f , og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f (1)).

b) Bestem monotoniforholdene for f.

c)
 Bestem ò1 f(x)dx,og gør rede for,hvad det tetal fortæller.

 

Håber der er nogle der kan hjælpe, de er de sidste opgaver i min aflevering og de driller ret meget!
Det er opgave 13


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Mener du

(1-x^2) * e^x

eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Ja, ifølge det vedlagte er det funktionen

f(x) = (1 - x2) · ex     .

I c) skal man bestemme integralet -11 f(x) dx


Svar #3
16. april 2013 af Birtha (Slettet)

Synes a og b er sværet céren kan jeg godt finde ud af 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

I a) benytter man tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 1 .

b) Monotoniforholdene for f(x) bestemmes ved at løse ligningen f '(x) = 0 og så bestemme fortegnsvariationen for f '(x).


Svar #5
16. april 2013 af Birtha (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! Har lavet b, men a driller stadig. 


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.