Matematik

ligninger

17. april 2013 af lemonkeeper (Slettet)

Figuren viser et kvadratisk stykke pap med sidelængden 10. I papstykket erder klippet et kvadratisk hul med sidelængden x.

 

Bestem et udtryk for arealet af det gr °a omr °ade som funktion af x.


Svar #1
17. april 2013 af lemonkeeper (Slettet)

det grå område er papstykket der er klippet 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2013 af lfdahl (Slettet)

Det er ikke så nemt at forstå din problemstilling uden en figur ...

Det kvadratiske stykke paps areal: A1  = 102 = 100 (enheder)

Så klippes et kvadratisk hul i pappet. Dette hul har arealet: A= x2

Jeg forstår din opgavetekst således, at arealet af det grå område er papstykket minus hullets areal:

Agrå = A1 - A2 = 100 - x2

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2013 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.