Matematik

Areal af graf

18. april 2013 af 123hjælp123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har et problem med den her opgave. Jeg ved ikke hvordan jeg skal lave den.

 

Figuren viser grafen for funktionen f (x) = 9 − 3x2 + 6x .

Grafen for f afgrænser sammen med førsteaksen i intervallet [0; 3] og andenaksen et område, der er skraveret på figuren.

a) Beregn arealet af dette område.

 

Jeg har vedhæftet grafen. Håber at jeg kan få noget hjælp.

Vedhæftet fil: Doc1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2013 af Stats

Du finder stamfunktionen og indsætter værdierne 0 og 3

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2013 af Stats

 

Eller find F(x)

og F(x2)-F(x1)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
18. april 2013 af 123hjælp123 (Slettet)

Stamfunktionen er

 

-3*1/2+1 *x^2+1 = -3/3x^3

6*1/1+1 * x^1+1 = 6/2x^2

+ 9x + k

 

-3/3x^3 + 6/2x^2 + 9x + k

Det er stamfunktionen.

 

Så adder jeg 0 i stedet for x

-3/3*0^3 + 6/2*0^2 + 9*0 + k

-1*0 + 3 *0 + 9 * 0 + k

Så er det jo bare k?

 

Og så med 3 i stedet for x

-3/3*3^3 + 6/2*3^2 + 9*3 + k

-1*27 + 3*9 + 27 + k

-27 + 27 + 27 + k
27+k

Jeg ved ikke rigtig hvad jeg kan bruge den her information til at komme videre i opgaven?

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2013 af Mitikas2916 (Slettet)

Din stamfunktion skal være   F(x) =  -x+3x2+9x 


Svar #5
18. april 2013 af 123hjælp123 (Slettet)

Men så den måde jeg har regnet det ud på er helt forkert? Troede lige at jeg havde styr på det. Hvordan kommer du frem til den stamfunktion?


Svar #6
18. april 2013 af 123hjælp123 (Slettet)

Men hov, med din funktion og den jeg selv lavede får jeg de samme resultater.

Når x er = 0 bliver resultatet nul og når x er = 3 bliver resultatet 27?


Svar #7
18. april 2013 af 123hjælp123 (Slettet)

Jeg havde bare puttet et + k på til sidst.


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. april 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. april 2013 af Mitikas2916 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. april 2013 af PeterValberg

#7 integrationskonstanten skal ikke medtages, når det er et bestemt integrale, du skal bestemme

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
18. april 2013 af 123hjælp123 (Slettet)

Ja, jeg har godt nok fået skrevet det lidt kluntet så. Men jeg kan godt forstå hvad der foregår. Men nu har jeg 2 resultater. 0 og 27. Jeg skal bruge arealet, men jeg ved ikke hvordan jeg kommer videre.


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. april 2013 af Mitikas2916 (Slettet)

Ja , arealet er 27


Svar #13
18. april 2013 af 123hjælp123 (Slettet)

Hold da op, fedt! Hvis nu at jeg skulle have brugt intervallet [1;3] i stedet for [0;3] ville jeg så bare skulle plusse de to resultater jeg fik?


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. april 2013 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. april 2013 af PeterValberg

Generelt gælder:

hvor F er stamfunktion til f

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Areal af graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.