Matematik

Geometri

18. april 2013 af Line123L (Slettet)

Hej. Jeg kan ikke finde ud af, hvordan jeg skal regne denne opgave ud. 

Opgaven 
 

På figuren ses trekant ABC, hvor AB = 7 og højden hb= 5 

a) Bestem vinkel A 

Arealet af trekant ABC er 25 

b) Bestem AC 

c) Bestem omkredsen af trekant ABC 


Især opg. a volder mig problemer. 

 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2013 af mathon

a)

                          sin(Aspids) = sin(Astump)  = hb / c

                          Astump = 180º - Aspids


b)
                          2T = hb • b

                          b = (2•T) / hb

 

                          


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2013 af peter lind

LAv en tegning. Kald fodpunktet for højden for D. Trekant ABD er en retvinklet trekant hvor du kender hypotenusen og den ene katete. Brug reglen om sinus i en retvinklet trekant


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2013 af mathon

c)

                          a1,2 = (b2 + c2 - 2bc•cos(A1,2))1/2        med to værdier for A

   omkreds
                            a1 + b + c
                    og
                            a2 + b + c
                 

                           


Svar #4
18. april 2013 af Line123L (Slettet)

Er det så sinA=5/7 = 0,7142857 i opgave a?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2013 af mathon

der er to løsninger:

             sin-1(5/7) = 45,6º

                   A1 = 45,6º

                   A2 = 180º - 45,6º = 134,4º


Svar #6
18. april 2013 af Line123L (Slettet)

Hvorfor minusser du med 180? 


Svar #7
18. april 2013 af Line123L (Slettet)

Kan du forklare hvad du gør i opg b? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2013 af mathon

 

                 Supplementvinkler har samme sinus.

                 Har du ikke tidligere haft om "sinus-fælden"?


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Her har du en skitse til at lette overblikket . . .

;-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er formodentlig tale om denne Opg 9 fra et tidligere eksamenssæt:

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1156781

 


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.