Matematik
Ligning til tangent
Hej folkens,
Er der nogen der kan hjælpe mig igang med denne opgave? Den driller mig lidt for meget.
En funktion f er givet ved f(x)=(1-x^2 )*e^x
a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))
b) Bestem monotoniforholdene for f
c) Se opgavebeskrivelsen, opg 13
På forhånd tak :-)
Svar #1
18. april 2013 af peter lind
Ligningen for tangenten til en graf for f(x) i punktet (x0, y0) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)
Svar #2
18. april 2013 af Andersen11 (Slettet)
Benyt tangentligningen
y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)
med x0 = 1.
Beregn den afledede funktion f '(x), og beregn så f(1) og f '(1).
Monotoniforhold: bestem fortegnsvariationen for f '(x).
I c) skal man beregne -1∫1 f(x) dx
Svar #3
18. april 2013 af madden13 (Slettet)
okay så jeg finder f(x0)
f(x)=(1-x2 )*ex
⇓
f(x0 )=(1-12 )*e1
⇓
f(x0)=0
Er det korrekt?
og hvordan differentierer jeg f(x)=(1-x2 )*ex?
Skriv et svar til: Ligning til tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
