Matematik

Opgave hjælp!!

19. april 2013 af Nemo0705 (Slettet)

Hej jeg er ny her og har brug for hjælp til en opgave

En cylinderformet vandtank har en diameter på 58 cm og en højde på 96 cm.

a. Hvor mange liter vand kan tanken rumme? (2 dec)

b. Hvor mange liter vand er der i tanken hvis vandet har en højde på 32 cm?

c. Hvor højt oppe på tanken vil vandet være, hvis der er 100 liter i tanken?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2013 af mathon

 a)  
                       skriv formlen for en cylinders volumen,
                       som er
                                         V = (π/4) • h • d2
                                                     

                          Indsæt måle for h og d i dm
                          Beregn V i dm3

            Benyt
                             1 dm3 = 1 L


Svar #2
19. april 2013 af Nemo0705 (Slettet)

3.14 gange r gange r gange h


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2013 af mathon

på din lommeregner findes π-tasten, så "hop over det der 3,14"

                        V = (π/4) • h • d2

                        V = (π/4) • (9,6 dm) • (5,8 dm)2   253,64 dm3 = 253,64 L


Svar #4
19. april 2013 af Nemo0705 (Slettet)

jeg fatter det ikke det du skriver, skriv det anderledes


Svar #5
19. april 2013 af Nemo0705 (Slettet)

En cylinderformet vandtank har en diameter på 58 cm og en højde på 96 cm.

a. Hvor mange liter vand kan tanken rumme? (2 dec)

ok hvad nu


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2013 af mathon

 #4

                      3.14 gange r gange r gange h

                       π gange (d/2) gange (d/2) gange h

                       π (d/2) (d/2) h

                       π (d2/4) h

               (π/4) h • d2

 

                       

                       


Svar #7
19. april 2013 af Nemo0705 (Slettet)

men hvad er radiusen


Svar #8
19. april 2013 af Nemo0705 (Slettet)

kan du ikke skrive hvordan du ville lave opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2013 af mathon

a)

        "skriv det anderledes"

                                V = h • G = h • π • r2 = (9,6 dm) • π • ((5,8 dm)/2)2  253,64 dm3 = 253,64 L

 

  "radiusen"  --->   radien       (skulle jeg hilse fra din dansklærer)


Svar #10
19. april 2013 af Nemo0705 (Slettet)


Svar #11
19. april 2013 af Nemo0705 (Slettet)

hvad med b og c


Svar #12
19. april 2013 af Nemo0705 (Slettet)

der er jo ikke nogen g og r i opgave a


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. april 2013 af mathon

   i b) og c) er grundfladen den samme

      så

                   V2    h2 • G   h2
                   --- = ------- = --
                   V1    h1 • G   h1

       


Svar #14
19. april 2013 af Nemo0705 (Slettet)

hvad


Svar #15
19. april 2013 af Nemo0705 (Slettet)

kan du ikke skrive det anderledes


Brugbart svar (0)

Svar #16
19. april 2013 af mathon

du kan i b)
så anvende

                           V2 = (h2/h1) • V1  =  ((3,2 dm) / (9,6 dm)) • (253,64 L) = (1/3) • (253,64 L) = 84,55 L

 

du kan i c)
så anvende

                           h2 = (V2/V1) • h1  =  ((100 L) / (253,64 L)) • (9,6 dm) = 0,39426 • (9,6 dm) = 3,785 dm =

                                                                                                                                                  37,85 cm


Svar #17
19. april 2013 af Nemo0705 (Slettet)

tusind tak for at du har tid til det her men    V = h • G = h • π • r2 = (9,6 dm) • π • ((5,8 dm)/2)2 ≈ 253,64 dm3 = 253,64 L

 men G og r er jo ikke med i a


Svar #18
19. april 2013 af Nemo0705 (Slettet)

og alt v2 og h2 hvad mener du med det


Svar #19
19. april 2013 af Nemo0705 (Slettet)

kan du ikke skrive det folkeskole niveau


Brugbart svar (1)

Svar #20
19. april 2013 af mathon

a)

                         r = d / 2 = (5,8 dm)/2 = 2,9 dm

                       V = h • G = h • π • r2 = (9,6 dm) • π • (2,9 dm)2  253,64 dm3 = 253,64 L


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.