Matematik

Har jeg regnet rigtigt eller forkert?

19. april 2013 af la87 (Slettet)

Hej!

 

Jeg sidder med en opgave, som jeg ikke lige ved om det er rigtigt. Jeg har vedhæftet filen med opgaven og det drejer sig om vektorer i opgave 9. Det er opgave a og c jeg har spørgsmål til. jeg har fået følgende resultater:

 

a) 28x+12y+35z-18200=0

Facit: -28x-12y-35+18200=0

Har jeg regnet forkert eller skal jeg forstå, at der er to løsninger.

 

b) 28,2 grader

Facit 151,775 grader.

Har jeg regnet forkert?

Vedhæftet fil: 111209 stx113 MAT A.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2013 af mathon

 

        

a)         28x +12y + 35z -18200 = 0                       er samme ligning

Facit  : -28x - 12y -35z +18200 = 0                      den ene blot ganget igennem med -1              

 

b) 28,2 grader er den spidse vinkel

Facit 151,8 grader er den stumpe vinkel


                                                                   


Svar #2
19. april 2013 af la87 (Slettet)

Jamen der står jo ikke noget om man skal finde den stumpe eller den spidse vinkel


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2013 af mathon

når intet andet er anført
menes - sædvanligvis underforstået - den spidse vinkel.

Men opgiver man begge er point'ene hjemme.

 


Svar #4
19. april 2013 af la87 (Slettet)

Så man kan faktisk sige at resultatet både er:

 

28,2 og 151,8 grader


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2013 af 123434 (Slettet)

Spørger om det samme som i 4#.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

I spm b) skal man bestemme afstanden fra O(0,0,0) til planen β, der har ligningen

12x + 28y +35z = 18200

Afstanden er d = 18200/√(122 + 282 + 352) = 392,2377

c) De to planer har normalvektorerne n1 = [28 ; 12 ; 35] , hhv n2 = [12 ; 28 ; 35] , der begge peger væk fra skurets indre. Det vil være naturligt at beregne vinklen mellem de to tagflader som vinklen mellem de to normalvektorer, dvs

cos(v) = (n1n2) / (|n1||n2|) = (2·12·28 + 352) / (122 + 282 + 352) = 1897 / 2153 = 0,881096 , hvorfor

v = cos-1(0,881096) = 28,225º


Svar #8
20. april 2013 af la87 (Slettet)

Jamen er der to resultater i opgave c.   


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Der er jo altid den mulighed, at man får beregnet vinklen mellem n1 og -n2, som er supplementvinklen til den vinkel, der beregnes i #7. Som også anført i #3 vil det være naturligt at angive den spidse vinkel mellem planerne.


Skriv et svar til: Har jeg regnet rigtigt eller forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.