Matematik

Opgave

20. april 2013 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Er der nogle, der kan hjælpe mig med følgende opgave?

a) Bestem en ligning for tangenten t_1 til grafen for funtionen f(x)=x^(-2) i punktet (2,f(2)).

b) Bestem koordinatsættet til røringspunktet for den tangent t_2 til grafen, der er parallel med linjen med ligningen y=1/4 x+5.

Det skal lige siges, at jeg har lavet a'eren. Det var bare lige, hvis man skulle bruge noget info fra den til at løse b'eren.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2013 af SuneChr

Løs         f '(x0) = 1/4

Find dernæst punktet for tangent/kurve    ( x0 ; f(x0) )

 


Svar #2
20. april 2013 af Sinimini (Slettet)

Hvilken funktion skal jeg differentiere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2013 af peter lind

f(x) = x-2


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.