Matematik

eksponentiel funktion

20. april 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg har problemer med følgende opgave.

 

i en tabel ses sammenhørende af tiden og den årlige globale mobile datatrafik for årene 2008-2011,

 

årstal                                                         2008 2009 2010 2011

årlig global mobil datatrafik (exabyte)       0,48 1,08   2,84  7,16

i en model kan den årlige globale mobile datatrafik beskrives ved en funktion af typen

m(t) = b * at

hvor m(t) betegner den årlige globale mobile datatrafik (målt i exabyte) til tidspunktet t (målt i år efter 2008)

jeg har benyttet regression, hvorefter jeg har fået ligningen, til  m(t) = 0,46 * 2,48t

 

a) Benyt modellen til at bestemme den årlige globale mobile datatrafik i 2014 samt den årlige vækstrate for den årlige globale mobile datatrafik.

min årlige datatrafik i 2014 blev: 107 exabyte.

Men jeg forstår ikke, hvordan jeg skal finde den årlige vækstrate for den årlige globale mobile datatrafik??

 

 

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Den årlige vækstrate r findes af 

1+r = a .

det er jo

(f(t+1) - f(t)) / f(t) = (at+1 - at) / at = a - 1


Svar #2
20. april 2013 af hansen1921 (Slettet)

er den årlige vækstrate, så 1,48 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. Udtryk den i %.


Svar #4
20. april 2013 af hansen1921 (Slettet)

Hvordan kan det blive 148 %.?

Det jeg ikke forstår skal jeg finde vækstraten for år 2008 eller for 2014?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Vækstraten er konstant, uafhængigt af tiden, og den er 148% pr. år.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2016 af wallem (Slettet)

Er i sikker på at hele det her regnestyk overhovedet er regnet rigtigt ?


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.