Fysik

Fordampning af vand

20. april 2013 af nich0491 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået et spørgsmål i fysik der lyder som flg.

"Du har i en kasserolle opvarmet 150 g. vand til kogepunktet. Varmetilførslen fra kogepladen er på 800 W. Hvaor lang tid går der, før al vandet er fordampet?"

Hvordan regner jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2013 af Lone110 (Slettet)

energikrav til fordampning         =      og den tilførte energi
                                 m·Lf  = P·t

                                (0,150 kg) · (2260 kJ/kg)   = (0,800 kJ/s) ·t

                                              339 kJ   =  (0,800 kJ/s) ·t

t =  (339 kJ) / (0,800 kJ/s) = 423,75 s ≈ 7 min 4 sek

 

Lf = vands fordampningsvarme = konstant = 2257 kJ/kg


Svar #2
20. april 2013 af nich0491 (Slettet)

Tusind tak.


Skriv et svar til: Fordampning af vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.