Matematik

Rødder igen..

21. april 2013 af Taskenr2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er helt på bar bund i denne opgave:

For hvilke værdier af (a·c) har polynomiet f(x)=ax^2+4x+c: Ingen rødder? Én rod? To rødder?

Hvad i alverden menes der med a*c, og hvordan skal jeg begynde?

Jeg havde forstået, hvis der var tale om én koefficient men to er jeg ikke helt med på...


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

a·c er produktet af de to koefficienter a og c i polynomiet.

Som i din tidligere opgave skal man benytte, at fortegnet for polynomiets diskriminant d fortæller noget om antallet af rødder i polynomiet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. april 2013 af SuneChr

D = 42 - 4·(ac)

Find  (a·c)  når

1) D < 0   ingen rødder

2) D = 0   én rod

3) D > 0   to rødder


Svar #3
21. april 2013 af Taskenr2 (Slettet)

Så hvis vi starter med at løse for "ingen rødder", vil det så sige, at produktet af a*c skal resultere i, at diskriminanten skal være d<0?

d=b2-4ac

Det samlede produkt af a og b skal gøre uligheden sand, hvis jeg har forstået rigtigt :-)


Brugbart svar (2)

Svar #4
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, man skal løse uligheden 

42 - 4·(ac) < 0

som en ulighed i (ac).


Svar #5
21. april 2013 af Taskenr2 (Slettet)

Super, tak fordi du klargjorde det for mig :)


Skriv et svar til: Rødder igen..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.