Matematik
to forskellige oplysninger om fart ?
hej jeg prøver at løse en opg. hvor der er det problem at jeg ikke forstår de oplysninger de giver da det ligner der blir givet to....
det er opg. 6c.
i 6b fandt jeg forskrift for fart....den blev √x'(t)2+y'(t)2
men så i opg. 6c siger de lige pludselig at t = a,b ??? hvad gør jeg her....og skal jeg ende med et tal som resultat eller blir det bar integrereing af bogstaver?
Svar #1
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)
Det oplyses, at t ∈ [a,b] . Det betyder, at a ≤ t ≤ b . Det skal så oversættes til den konkrete opgave.
Svar #2
21. april 2013 af thelight
Men jeg ved godt at det betyder at a ≤ t ≤ b. og det skal bruges i opgave c ved jeg også. men det synes jeg bare ikke jeg kan få til at passe sammen. da det er jo v(t) jeg skal integrere...v(t) har jeg løst allerede i opgave b...så hvorfor siger de nu den skal laves om ....fordi der var jo ikke noget b eller a i mit udtryk v(t)som jeg fik i opgave b
Svar #3
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Man skal beregne længden af kurven, dvs.
L = 0∫4π |v(t)| dt ,
hvori man så indsætter det udtryk for |v(t)|, der blev fundet tidligere.
Svar #4
21. april 2013 af thelight
er du helt sikker på at man bare kan sige at det er i intervallet 0 til 4pi? der står jo lige efter at t er i intervallet a,b ? det betyder jo at du har sat a,b til at være 0 til 4pi?
Svar #5
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)
#4
Opgaven giver en generel oplysning om, hvorledes længden af kurven for en vektorfunktion defineret på intervallet [a;b] kan beregnes. Det skal man jo så benytte i den aktuelle opgave.
Oplysningen t ∈ [a;b] er jo i øvrigt helt overflødig, idet integralet a∫b |v(t)| dt netop beregnes ved at lade t gennemløbe intervallet bestemt ved integralets grænser.
Svar #6
21. april 2013 af thelight
men det betyder så at man ikke får et svar med tal men derimod bare et udtryk somm resultat?
Svar #7
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)
#6
Nej, man får da et ganske bestemt tal som resultatet.
Svar #8
21. april 2013 af thelight
jeg tror jeg lige har fået den til at virke....men hvis de så siger jeg skal bestemme bilens mindste fart i intervllet pi til to pi er det så bare fuldstændig det samme jeg gør blot med et andet interval......men det i c var jo hvor langt....nu er det at finde den mindste fart
Svar #9
21. april 2013 af Andersen11 (Slettet)
#8
I spm. om den mindste fart skal man finde minimum for funktionen |v(t)| på intervallet [π;2π] . Det har intet med kurvelængden at gøre.
Svar #10
21. april 2013 af thelight
Jeg har prøvet at finde den ved at tage det differentierede x(t) og y(t) og sætte dem i et koordinatsystem hvor jeg så bare ku finde det laveste punkt i det interval...men det virker ikke fordi den starter helt op og så falder den som en bakke ...den mindste y værdi er -1,5 og den mindste x værdi er -1....kan det passe det jeg har fundet?
Svar #11
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)
#10
Man skal finde minimum for funktionen |v(t)| , dvs. man skal løse ligningen
(d/dt) |v(t)| = 0
Funktionen |v(t)| blev bestemt i et tidligere spørgsmål.
Skriv et svar til: to forskellige oplysninger om fart ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
