Matematik

Hjælp til opgave om eksponentiel vækst!!

22. april 2013 af Narimana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp. Der skal vel bruges Nt = No e^µt, men jeg ved ikke rigtigt mere hvad der skal gøres. HJÆLP SØGES:(  En liter næringsmedium med konstant luftgennembobling podes med 1 bakterie i vækst, der har en µ-værdi (vækstrate) på 1.4 (med enheden pr. time). Hvor lang tid går der, før man kan se, at væsken begynder at blive lidt uklar ved en absorbans på 0.05 (ca. 5x107 celler pr. ml.). Hvor lang tid tager det yderligere, før væsken er meget ugennemsigtig med en absorbans på 1 (109 celler pr. ml)? Forstår du nu, at en liter mælk efterladt på bordet fra om aftenen før kan smage godt kl. 13 og være udrikkelig kl. 15?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bestem konstanten N0 og løs så ligningen

N(t) = 5·107 (det er uklart, om det er det, der menes, når 10-eksponenterne ikke er tydeligt angivet).


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2013 af mathon

 

                                        N(t) = e1,4t

                                        5·107 = e1,4t

                                        ln(5·107) = 1,4•t

                                  t = ln(5·107) / 1,4

 

                                        109 = e1,4t

                                        ln(109) = 1,4•t

                                   t = ln(109) / 1,4


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om eksponentiel vækst!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.