Matematik

Udviklingen i antallet af indbyggere i Afrikas største by Lagos kan med god tilnærmelse beskrives ved modellen...

22. april 2013 af gr8 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

x er antal år efter 1995 dvs du skal sætte 2009-1995 ind som x og regne y på en lommeregner fx.

husk y er i millioner.

fordoblingskonstanten for en eksponentiel sammenhæng kan fås ved :

T2 = log(2)/log(a)

b)

10.5 er antallet af indbyggere i 1995 (x=0)

1.044 angiver at befolkningen vokser med 1.044-1 = 0.044 = 4.4 % per år.


Svar #2
22. april 2013 af gr8 (Slettet)

Hej Mikkel, kan du uddybe det du siger i opgave a? eventuelt give mig formlen med tallene i? :/
Jeg er virkelig blank..


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. april 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

du skal læse på funktioner tror jeg

altså  y(x) = 10.5*1.044x

Så sætter du x = 2009-1995 = 14 ind:  y(14)  = 10.5*1.04414

og taster ind på lommegerneren.


Svar #4
22. april 2013 af gr8 (Slettet)

Og du er sikker på det at det er resultatet? :D


Skriv et svar til: Udviklingen i antallet af indbyggere i Afrikas største by Lagos kan med god tilnærmelse beskrives ved modellen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.