Matematik

tidspunkt til højden, h(t)??

23. april 2013 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal finde bestemme til hvilket tidspunkt t=tc, at væsken har en højde på h=1.00 meter

 

Jeg har denne differentialligning:

h(t) = (-0.1731250000e-1*t+1/2*2.966479395)^2

og jeg er godt klar over at jeg bare skal indsætte h=1.00 og løse for t sådan

solve(1.00 = (-0.1731250000e-1*t+1/2*2.966479395)^2, t)

men så får jeg 2 tidspunkter

27.9 og 143.4

og jeg aner virkelig ikke hvordan jeg skal forklar hvilken en der er rigtig.

Opgaven kan ses i det vedhæftede dokument. Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2013 af Singlefyren (Slettet)

Du kan finde hvilken der er den rigtige ved at gøre prøve i din oprindelige ligning, som er en mellemregning da du løste differentialligningen vha. seperation af de variable.

√h = -0.1731250000e-1*t+1/2*2.966479395

Godt tænkt forresten!


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2013 af PeterValberg

mf4Gc.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
23. april 2013 af aatgsue (Slettet)

#1 tak!

altså jeg har den her differentialligning

 

dh/dt= (-0.02216/0.64)*sqrt(h)

som har løsningen

h(t)=(-0.0173125000*0t+1.483239698)2

 

og jeg kan ikke helt huske om jeg så skal sætte dh/dt på t's plads i løsningen eller hvordan er det jeg gør prøve?? 

er ligelovlig lost i differentialligninger så jeg forstod ikke noget af det du dksrev Peter Valberg :/


Skriv et svar til: tidspunkt til højden, h(t)??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.