Fysik

Arealet af tankskibet?

23. april 2013 af danmark100 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle

Jeg står med en opgave i fysik, som jeg ikke helt kan overskue, hvordan man skal løse den. Opgaven lyder som følgende:

"Et tankskib kan transportere 298900 ton råolie. Man siger, at skibet har et deplacement på 298900 ton dødvægt. I fuldt lastet tilstand stikker det ca. 16 meter dybere end i tom tilstand"

Beregn arealet af tankskibet. Det kan fejlagtigt antages, at skibets sider er lodrette.

Nogle geni'er som kan hjælpe mig? :-)

Mange tak på forhånd! :)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2013 af peter lind

Brug Atkimedes lov. Massen af det vand, der fortrænges er massen af den ekstra masseaf olie.


Svar #2
23. april 2013 af danmark100 (Slettet)

#1

Massen af det vand der fortrænges er jo 298900 tons, hvilket vel er rumfanget (V) ikke?

Men hvordan kommer man fra Arkimedes Lov til arealet af tankskibet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2013 af peter lind

Rumfanget måles ikke i tons. Rumfanget af vadet kan også findes som arealet*højde


Svar #4
24. april 2013 af danmark100 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, hvordan det skal udregnes, kan du eventuel vise det mere matematisk?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2013 af peter lind

m*g = ρ*Vg = ρ*g*h*A  m massen af olien. ρ massefylden af vand V rumfanget af det fortrængte vand = arealet af skibet* højden af den "kasse" som vandet er i


Skriv et svar til: Arealet af tankskibet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.