Fysik

Arealet af tankskibet?

24. april 2013 af danmark100 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle

Jeg står med en opgave i fysik, som jeg ikke helt kan overskue, hvordan man skal løse den. Opgaven lyder som følgende:

"Et tankskib kan transportere 298900 ton råolie. Man siger, at skibet har et deplacement på 298900 ton dødvægt. I fuldt lastet tilstand stikker det ca. 16 meter dybere end i tom tilstand"

Beregn arealet af tankskibet. Det kan fejlagtigt antages, at skibets sider er lodrette.

Nogle geni'er som kan hjælpe mig? :-)

Mange tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2013 af peter lind

Der er ingen grund til at oprette den samme tråd 2 gange


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. april 2013 af hesch (Slettet)

Når man laster skibet med 298900t = 298,9*106 kg, fortrænger skibet et rumfang vand =

dybde*areal = 16m * A

Antages det, at vandet densitet = 1000 kg/m3, fortrænges et volumen =

298,9*106 kg / 1000 kg/m3 = 298,9*103 m3.  Altså må det gælde at:

16m *A = 298,9*103 m3   ⇒

A = 298,9*103 m3 / 16 m =18681 m2


Svar #3
24. april 2013 af danmark100 (Slettet)

#2

Mange tak for hjælpen hesch! :-)

Meget pædogogisk anlagt :-D

 


Skriv et svar til: Arealet af tankskibet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.