Matematik

Gør prøve?? diff Ligning

24. april 2013 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

altså jeg har den her differentialligning

 

dh/dt= (-0.02216/0.64)*sqrt(h)

som har løsningen

h(t)=(-0.0173125000*0t+1.483239698)2

Og jegskal "gør prøve" for at se om løsning passer til differentialligningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2013 af peter lind

Det betyder at du skal finde h'(t) og se om det giver samme result som hvis du indsætter h(t) på højre side


Svar #2
24. april 2013 af aatgsue (Slettet)

h'(t)= 0

 

hvad mener du med som hvis jeg indsætter h(t) på højre side? hvilken højre side?

 

bare sådan her

 

h'(t)= (-0.0173125000*0t+1.483239698)2??


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2013 af peter lind

Du har differentieret forkert eller rettere sagt ikke diggerentieret. h(t) = (a*t+b)2. Den skal differentieres som en sammensat funktion indre funktion a*t+b ydre funktion kvadratfunktionen


Svar #4
24. april 2013 af aatgsue (Slettet)

nåårh

altså

h(x):=(-(0.173125000e-1*0)*t+1.483239698)2

og for  dens afledede funktion=

h'(x)n*xn-1

hvor n= -(0.0173125000)*t+1.483239698) og n= 2

 

2*(-(0.0173125000)*t+1.483239698)(2-1) =2.966479396

 

og hvad skal jeg så nu?


Svar #5
24. april 2013 af aatgsue (Slettet)

eller ved godt hvad jeg skal gøre det er vel

 

2.966479396 = -0.02216*sqrt(h)

 

men det giver ikke det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2013 af peter lind

Nej h(t) = f(g(t)),  g(t) = ? Du skriver forskellige udtryk for g(t) så nu ved jeg ikke hvad den er    f(y) = y2


Svar #7
24. april 2013 af aatgsue (Slettet)

ja jeg er lige så forvirret...

 

der er den her differentialligning:

dh/dt= (-0.02216/0.64)*sqrt(h)

 

Som har den her løsning:

h(t)=( - 0.0173125000*0*t+1.483239698)2

 

når h=2.2 og t=0


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. april 2013 af peter lind

- 0.0173125000*0*t= 0 så h(t) skulle være en konstant ????


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Prøv at skrive dine funktionsudtryk ordentligt op. Du ganger flere steder med 0, hvor der ikke skal ganges med0.

Differentialligningen er

dh/dt = -a·h1/2 ,

der let løses ved separation af de variable, med løsningen

h(t) = (k - (a/2)t)2 .

Her er a = 0,02216/0,64 og k = √2,2 .


Skriv et svar til: Gør prøve?? diff Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.