Fysik

aflevering (opgaver)

25. april 2013 af Almv (Slettet)

Opgave 1
Lydens hastighed i vand er 1490 m/s.
a) Hvor langt er der til bunden?

 

Opgave 2
Vi vil konstruere en dykkerklokke, der kan arbejde i 200 meters dybde.
a) Hvor stort er trykket i denne dybde?
b) Hvor stort er vandets tryk på et kvadratisk stykke af dykkerklokke med sidelængden
10 cm?
c) Hvor tungt et lod skal man bruge for at trykprøve dette stykke?

 

Opgave 3
Et gitter har 300 streger pr. mm.
a) Bestem gitterkonstanten
Gennem gitteret sendes laserlys med bølgelængden 640 nm.
b) Beregn afbøjningsvinklen i 2. orden.

 

Hjælp :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2013 af mildi (Slettet)

Der er ikke nok information til opg. 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2013 af mathon

Opgave 2

       a)
                p = h
ρ • g + 101325 Pa

                p = (200 m) • (103 kg/m3) • (9,81 N/kg) + 101325 Pa = 2,06333 MPa


       b)
                F = p • A = (2,06333·106 N/m2) • (10-2 m2) = 2,06333·104 N = 20,6333 kN


       c)
                m • g = 20,6333 kN

                m = (2,06333·104 N) / (9,81 N/kg) = 2103,3 kg = 2,10 ton
              
            



 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2013 af mathon

Opgave 3

       a)
                d = (1 mm) / 300 = 3,33333·10-3 mm = 3,333·103 nm


       b)
                d • sin(θ2) = 2 λ

                θ2 = sin-1(2 λ / d)

                θ2 = sin-1(2 • (640 nm) / (3,333·103 nm)) = 22,6º

              


Skriv et svar til: aflevering (opgaver)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.