Tysk

Hvordan siger man...

26. april 2013 af Missperfec (Slettet)

Hej,

Hvordan siger man:

Mit første år på skolen har været godt?

Er dette rigtigt: Mein erstes jahr am der schule war sehr gut.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2013 af Tyskfødt (Slettet)

Ordret: Mein erstes Jahr in der Schule ist sehr gut gewesen. Mit bud: Mein erstes Jahr in der Schule verlief sehr gut.  

Hvorfor skriver du "jahr" og "schule" med småt??


Svar #2
26. april 2013 af Missperfec (Slettet)

Tak for det, men når man vil sige: det er meget skønt & det er jeg meget glad for, hvordan siger man så "det er" ? Hedder det Es ist eller das ist? I såfald, hvornår bruger man det ene frem for det andet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2013 af Stygotius (Slettet)

Undertegnede overvejer nu kraftigt, -ja, er faktisk utrolig tæt på at forlade Studieportalen helt og aldeles   -for altid..

De der har brug for hjæp, må så klare sig selv,  -i hvert fald uden min assistance, ....og det har dog været gennem  et  stykket tid efterhånden..

Jeg vil ikke mere finde mig i disse små spejderdrenge, som kalder sig selv "moderatorer" og mener de kan tillade sig bare at slette de indlæg de -helt privat-  ikke kan lide. Hvad Fanden er meningen ??

Selv i et rum som "Debat" tror de at de bare uden videre kan fjerne de meninger de ikke bryder sig om.

Hvad disse smådrenge ikke kan, er at lave tests som er i orden. De der findes i øjeblikket, er fuldstændig håbløse med forkerte svar og forkerte foklaringer.

I videoerne bliver der offentliggjort ting der er vanvittige, som f.eks. i forklaringen på hvornår "som" og "der" kan udskiftes. Det er det rene nonsens. der bliver doceret hér.

Videoen med forklaringer på de tre appelformer er også forvrøvlet..

At levere materiale der er fagligt i orden,kan de ikke, men genere andre med deres barnlige legen poliltivetjent kan de.

Nu har man fået nok.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2013 af Tyskfødt (Slettet)

Das ist sehr schön und darüber freue ich mich.

Jeg kan ikke huske en regel for brugen af "das" hhv. "es".  Man må afgøre det fra gang til gang. Nogle eksempler:

Det er mit ramme alvor = Das/es ist mein voller Ernst.

Det er ikke til at afvise, at = Das/es ist nicht von der Hand zu weisen, dass....

Du aner ikke, hvor koldt det er = Du  ahnst nicht, wie kalt es ist.

Det er blæsevejr derude = Draußen ist es windig.

Det er min agt, at..   = Es ist meine Absicht, dass....

Det er da altid noget = Das ist immerhin etwas.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2013 af Stygotius (Slettet)

"das" er påpegende (deiktisk) og har emfase.

"es" er refererende eller blot et grammatisk formmiddel


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2013 af Tyskfødt (Slettet)

Ad # 3

Stygotius, ich verstehe nicht, warum du obigen Beitrag im Forum "tysk" publizierst. Soweit ich sehen kann ist hier nichts gelöscht worden.

Tak for svar # 5


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2013 af Stygotius (Slettet)

...weil ich  -mit oder ohne Erfolg-  ein paar Leuten u.a. mit ihren Deutschaufgaben  geholfen habe.


Skriv et svar til: Hvordan siger man...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.