Kemi

Bestemmelse af vands hårdhed

27. april 2013 af AiWa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen!

Jeg har skullet lave nogle forsøg og derefter beregninger, bl.a. til at finde stofmængden f Calcium- og Magnesium-ionen. 

Et af spørgsmålene lyder:

"Beregn massen af CaO, som svarer til denne stofmængde, og hårdhedsgraden af prøven."

Hvad skal dette betyde? Jeg har fundet massen af CaO, men hvad så?

Jeg ikke hvordan jeg skal finde frem til hårdhedsgraden. 

Er der ikke en som vil skære det ud i pap for mig? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2013 af KimT.T. (Slettet)

Udnyt at hårdhedsgraden ºdH er defineret ved

1 ºdH = 10 mg opløst CaO pr. liter

 


Svar #2
27. april 2013 af AiWa (Slettet)

#1

Tak for svaret!

I vores forsøg  har vi fundet frem til at der er 10,21 mg pr. 50 ml 

Vil det så sige at 10,21 skal ganges med 20 (for at 50 ml skal ramme en liter)

Eller er der en mere præcis måde at finde frem til dette? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2013 af KimT.T. (Slettet)

10,21 mg/50 mL = 10,21 · 20 mg/L = 204,2 mg/L

svarende til

Hårdhedsgrad = (204,2 mg/L) / ((10 mg/L)/ºdH) = 20,4 ºdH


Skriv et svar til: Bestemmelse af vands hårdhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.