Matematik
ligning
11. oktober 2005 af
Malfoy (Slettet)
hej håber der er nogle der gider at hjælpe mig med følgende opgave:
I storkøbing betaler man en fast afgift på775 kroner per år for at være tilsluttet vandværket. Desuden betaler man 10,25 kroner per kubikmeter vand. Af begge dele betales der 25% moms. En vandforbruger får en samlet regning på 5675 kroner. Hvor mange m^3 vand har han brugt?
tip: kald antallet af m^3 for x, opstil en ligning og løs den...
Håber der er nogle der gider at hjælpe fatter nemlig hat... :D
I storkøbing betaler man en fast afgift på775 kroner per år for at være tilsluttet vandværket. Desuden betaler man 10,25 kroner per kubikmeter vand. Af begge dele betales der 25% moms. En vandforbruger får en samlet regning på 5675 kroner. Hvor mange m^3 vand har han brugt?
tip: kald antallet af m^3 for x, opstil en ligning og løs den...
Håber der er nogle der gider at hjælpe fatter nemlig hat... :D
Svar #1
11. oktober 2005 af Hajdar (Slettet)
775/100 = 7,75
7,75*25 = 193,75
193,75+775 = 968,75
5675/968,75 = 5,858064516
5,858064516 * 10,25 = 60,0451619
60,0451619 * 968,75 = 58168,75059
58168,75059/10,25 = 5675,000058
det kan afrundes til 5675
7,75*25 = 193,75
193,75+775 = 968,75
5675/968,75 = 5,858064516
5,858064516 * 10,25 = 60,0451619
60,0451619 * 968,75 = 58168,75059
58168,75059/10,25 = 5675,000058
det kan afrundes til 5675
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
