Matematik

Hjælp Potens sammenhænge

27. april 2013 af Aaby17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har fået den her opgave, som jeg ikke helt, ved hvordan jeg skal den regne ud.

 

Opgave:

Tabellen viser sammenhængen mellem en diamants diameter og vægt.


Diameter (mm)  2,5     3,4      4,1      5,8       6,9      8,2      9,4        
Vægt (karat)      0,05   0,15    0,25    0,75    1,25    2,00    3,00

Denne sammenhæng kan med god tilnærmelse beskrives ved en funktion
f (x)=bxa , hvor x angiver diamantens diameter målt i mm, og f (x) angiver
diamantens vægt målt i karat.


a) Bestem tallene a og b.

Tak  for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2013 af mathon


                Foretag potensiel regression på dine data


Svar #2
27. april 2013 af Aaby17 (Slettet)

Ja??? men hvordan gør man så det?

 


Svar #3
27. april 2013 af Aaby17 (Slettet)

For at finde a skal man bruge den her forskrift

a = log(y2) – log(y1)/log(x2) – log(x1)

Men så skal jeg havde 4 kordinater. Hvad er det for nogle kordinater?

Plzz er der ikke nogle her inde, der kan hjælpe ;(


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. april 2013 af mathon

 

                                            m(x) = 0,003289 • x3,061407


Svar #5
27. april 2013 af Aaby17 (Slettet)

Men mathon,

Det er formel for den, men hvordan finder du a og b.

 


Skriv et svar til: Hjælp Potens sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.