Matematik

funktion

27. april 2013 af avengers (Slettet)

hej

jeg har et spørgsmål, til en opgave,

 

opgaven lyder,

i en model kan længden af dagen i Anchorage Alaska som funktion af tiden beskrives ved

f(t) = 6,61 * sin(0,0167 t - 1,303) + 12,2,  0 ≤ t ≤ 365,

hvor f(t) er længden af dagen (målt i timer) til tidspunktet t (målt i døgn efter 1. januar 2011)

 

hvordan bestemmes, tidspunktet, hvor længden af dagen i Anchorage Alaska er størst,?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Da længden af dagen er f(t), vil den være størst dér, hvor f(t) har maksimum.

Find f ' (t) og sæt den = 0 og find på den måde f(t)'s maksimum

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen f '(t) = 0 giver også som løsning det tidspunkt, hvor f(t) er minimum. Da funktionen f(t) er en sinusfunktion, kan man også benytte, at f(t) er maksimum, netop når sin(0,0167t - 1,303) er maksimum, altså lig med 1, dvs, når

0,167t - 1,303 = π/2 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse

;-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Svar #4
27. april 2013 af avengers (Slettet)

det vil sige at π/2 er resultatet, det er maksimum,


Svar #5
27. april 2013 af avengers (Slettet)

hvordan, beregnes f´(x), ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Efter de alm. differentationsregler

;-)


Svar #7
27. april 2013 af avengers (Slettet)

hvordan, beregnes f´(100),


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ved at beregne f '(x) og indsætte x = 100 .


Svar #9
27. april 2013 af avengers (Slettet)

min opgave fortæller

a) jeg skal bestemme, længden af dagen i Anchorage Alaska til tidspunktet t = 100,

c) bestem f´(100) og redegør resultatet,

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Så skal man beregne f(100) og f '(100). Beregn f '(t) og indsæt t = 100 .


Svar #11
27. april 2013 af avengers (Slettet)

hvordan vil, stamfunktionen til f(t) se ud,


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Stamfunktionen til f ' (t) ER f(t)


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvor langt er du - og hvad er det for noget med en stamfunktion?

Vi får jo åbenbart kun opgaven i små bidder . . .


Svar #14
27. april 2013 af avengers (Slettet)

jeg mente hvordan differenteres f(x), ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Det spurgte du om i # 5

og fik svar på i # 6

Kan du ikke differentiere a * sin(x-b) + c  ?


Svar #16
27. april 2013 af avengers (Slettet)

jeg har benyttet modellen til at bestemme længden af dagen i Anchorage Alaska til tidspunktet t = 100,

f(100) = 12,14

 


Svar #17
27. april 2013 af avengers (Slettet)

, jeg kan ikke indsætte sin på TInspire,


Brugbart svar (0)

Svar #18
27. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Økseskaft-

Hvis du ikke svarer på det, jeg spørger om, kan jeg ikke hjælpe dig . . .


Svar #19
27. april 2013 af avengers (Slettet)

nej, jeg ved ikke hvordan jeg differerer f(x),


Brugbart svar (0)

Svar #20
27. april 2013 af Krabasken (Slettet)

Der er ingen tvivl om at du kan indsætte sin på TInspire

f(x) = a * sin(bt - c) + d

f(x) = a *b* cos(bt - c)

Indsæt selv de relevante tal.

 


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.