Matematik

Geometri

28. april 2013 af Dilann (Slettet)

Er der nogen, der ved, hvorfor man tegner højden i en trekant? Har ikke beviset, så har brug for et svar...!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2013 af DuVedHvem (Slettet)

Man tegner jo højden for så kan man finde arealet i trekanten. Og man kan også bruge højden til at beregne siderne.


Svar #2
28. april 2013 af Dilann (Slettet)

Har brug for det korrekte svar... Det er til en geometrirapport i forbindelse med beviset om højden i en trekant. Så hvis man kender alle tre siderne, så kan man beregne arealet af trekanten ved hjælp af en højde???


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2013 af mathon

Hvis man kender alle trekantens sider, kan man beregne trekantarealet

            ved brug af Herons formel

                                                                                    s = (a+b+c)/2

                                                             T = √(s • (s-a) • (s-b) • (s-c))
 

En højde går fra en vinkelspids og vinkelret på den modstående side.

 


Svar #4
29. april 2013 af Dilann (Slettet)

Hvad er Herons formel? Vi har ikke haft om det, så det kunne jeg ligeså godt undlade at fortælle....


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2013 af mathon

 

                         cos(C) = (a2+b2-c2)/(2ab)

                         sin(C) = √(1-cos2(c))

               ha = b • sin(C)

               ha = b • √(1 - ((a2+b2- c2)/(2ab))2)

 


Svar #6
29. april 2013 af Dilann (Slettet)

Tak for hjælpen, nu forstår jeg det, men man må desværre ikke svare med formler. Kun hvorfor. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

det lyder mærkeligt


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.