Fysik

Beregning af tslut/°C (energi)

28. april 2013 af JoakimOAndersen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vand til te sættes over på komfuret. En aluminiumsgryde på 0,60 kg fyldes med 1,4 liter vand og står et øjeblik. Starttemperaturen måles til 17?.
Hvor meget energi skal der bruges for at opvarme gryden og vandet op til kogepunktet?
Elektrisk energi afregnes som bekendt i enheden kWh, hvor 1 kWh=3,6·?10?^6 J.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2013 af peter lind

Q = (malcal+mvand*cvand)ΔT


Svar #2
28. april 2013 af JoakimOAndersen (Slettet)

Hvor optræder start temperaturen så henne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2013 af peter lind

I ΔT = temperaturforskellen


Svar #4
28. april 2013 af JoakimOAndersen (Slettet)

EDIT: Hvad er cal? går du fra at det er den mængde energi der kræves for at varme gryden op, men den er ikke oplyst i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2013 af peter lind

cal er den specifikke varmefylde for aluminium ligesom cvand er den specifikke varmefylde for vand. Det er noget man slår op i en tabel elelr en bog


Svar #6
30. april 2013 af JoakimOAndersen (Slettet)

Tusind tak :-)


Skriv et svar til: Beregning af tslut/°C (energi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.