Matematik

Skalarproduktets anvendelse?

28. april 2013 af Youseff (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har følgende eksamens spørgsmål i matematik.

Vektorer

Vektorer i planen, skalarproduktet med anvendelser.

 

Synes det er meget bredt, men går ud fra, at jeg kort introducerer vektorer, og så definerer skalarproduktet, men er i tvivl omkring hvad der menes med anvendelser, og hvordan dette skal fremgå i besvarelsen af spørgsmålet?

Tak i forvejen


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2013 af mathon

                geometrisk tolkning af skalarproduktet ab

samt      

                 udledelse af âb og dets betydning


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2013 af farnazi (Slettet)

 

En vektor er en størrelse med retning. Geometrisk angives vektorer som pile.

Størrelsen af vektoren = |~a|, er repræsenteret ved længden af pilen og retningen
er repræsenteret ved retningen på pilen.
En størrelse som ikke har en retning og derved er repræsenteret ved et enkelt tal
kaldes en skalar.

 

To vektorer kan lægges sammen og resultatet, kaldes den resulterende vektor.
De to vektorer ~a og ~b lægges sammen og
den resulterende vektor bliver ~c.
~a +~b = ~c

De?nition : Skalarproduktet mellem to vektorer ~a og ~b er
~a · ~b = ax · bx + ay · by + · · ·
 


Svar #3
28. april 2013 af Youseff (Slettet)

Tak det har jeg ret godt styr på, det var mere til anvendelsen og forståelsen af spørgsmålet. Tusind tak for de hurtige svar!

Svar #4
29. april 2013 af Youseff (Slettet)

udledelse af â • b og dets betydning forstår jeg simpelthen ikke? Og angående anvendelsen kan man så sige noget om planen for den rette linje i 2D?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2013 af mathon

2D
se
 

Vedhæftet fil:vektordeterminanten.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2013 af mathon

  

        Arealet af et parallellogram er den numeriske værdi af de arealudspændende vektorers determinant.

        Arealet af en trekant er den halve numeriske værdi af de arealudspændende vektorers determinant.

       


Svar #7
29. april 2013 af Youseff (Slettet)

Jeg forstår godt det første, prikkter vi tværvektoren til a med vektor b, så får vi et udtryk determinanten, men hvad har vi så vist her? En anvendelse af skalarproduktet? Men forstår ikke sammenhængen mellem det(a, b) = a*b*sin(v)

Forstår bare ikke hvilken relation til spørgsmålene alle de her ting har, jeg synes bare der er så meget? Så ved ikke hvordan jeg skal gribe det an, og i hvilken rækkefølge.

Sætter stor pris på din hjælp og tid! Så tak endnu engang!


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. april 2013 af mathon

"Forstår bare ikke hvilken relation til spørgsmålene alle de her ting har"

relationen
                    er en følge af
                                               "skalarproduktet med anvendelser."

yderligere kan bl.a.nævnes
vektor a's projektion på vektor b, ab

                                         ab
                                 ab = ------ • b
                                          |b|2

 

                                


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. maj 2013 af mathon

 

Hertil kommer i 2D f.eks.

                                                 den rette linjes analytiske fremstilling...

Hertil kommer i 3D f.eks.

                                                 planens analytiske fremstilling...


Skriv et svar til: Skalarproduktets anvendelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.