Matematik

Hjælp til integration af parameterfremstilling

01. maj 2013 af patr0805 (Slettet)

Okay jeg har den her parameterfremstilling.

r(t)=((x(t) , y(t) ))=

((5*Cos(1/2 t)+2*Cos(2t) ,

5*Sin(1/2 t)+2*Sin(2t) ))  t∈[0;4π]

 

Hvilket jeg har differentieret til.

v(t)=r' (t)=((x'(t) , y'(t) ))=((-5/2 Sin(t/2)-4 Sin(2 t) ,

5/2 cos(t/2)+4 cos(2 t) ))  t∈[0;4π]

 

Problemet er så at jeg skal tage brug af denne formel til at beregne længden fra 0 til 4π.

Jeg bruger denne formel.

l=længden fra t1 til t2 til integrationen af  √(x^' (t)^2+y^' (t)^2 ) dt

 

Hvor jeg så kan forkorte mig ned til at skulle integrere følgende funktion.

(20 cos((3 t)/2)+89/4)^0,5

 

Jeg ved ikke hvordan jeg integrere ovenstående funktion. Kan jeg få en ledetråd, hvis i ved det?


Skriv et svar til: Hjælp til integration af parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.