Matematik

konstanter?

01. maj 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Hej, jeg har fået en opgave i min matematikaflevering, som for mange sikkert vil lyde meget nem. Men jeg bliver simpelthen forvirret! - Her kommer den:

 

I en model for Kinas andel af verdensøkonomien antages det, at g(t)=3,7⋅1,081t, hvor g(t) betegner Kinas andel af verdensøkonomien (målt i procent) til tidspunktet t (målt i antal år efter 1999).
Beskriv, hvad konstanterne 3,7 og 1,081 fortæller om udviklingen i Kinas andel af verdensøkonomien.

 

Er der nogen der ved det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2013 af c_aastrup

Det ved jeg :-)

3,7 er andelen ved t = 0

1,081 er fremskrivningsfaktoren, dvs 8,1% stigning om året.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

g(t)=3.7*1.081^t er en exp funktion altså følgende:

f(x)=b*a^x . Du skal nu forklare hvad a og b fortæller os om i en exp funktion.. 

 

lidt hjælp på vej

f(x)=b*a^x kan omskrives til f(x)=b*(1+r)^x, hvor r fortæller om vækst i procent.


Svar #3
01. maj 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Tak skal I have! :)

Nu har jeg fundet ud af det :)


Skriv et svar til: konstanter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.