Matematik

Kemisk reaktion

02. maj 2013 af annehedeg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder inde med en lille opgave her..... 

 

En kemisk reaktion omdanner et stof A til et stof B. Omdannelsen af A til B kan beskrives ved følgende model.

y=160⋅0,875^x,
hvor y er mængden af stoffet A i gram og x er tiden i sekunder.


a) Beskriv hvilken information modellen giver om omdannelsen af stoffet A, og inddrag en fortolkning af de konstanter, der indgår i modellen.
b) Bestem det tidspunkt, hvor der er 100 gram af stoffet B i blandingen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2013 af JonasMcc (Slettet)

a) Tallet 160 beskriver den mængde stof ved x=0 dvs. ved reaktionens start. 

Tallet 0,875 er fremskrivningsfaktoren dvs. at det er et tal på formen a = 1 + r <=> r = a - 1, hvor r er den procentvise stigning dvs. mængden aftager med 12,5% pr. sekund. 

b) Løs ligningen y = 100. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Vi starter med 160 gram A

Dvs. at på det tidspunkt, hvor der er 100 gram B i blandingen. må der være 60 gram A tilbage.

I # 1 skulle der derfor have stået

Løs ligningen y = 60

;-)


Skriv et svar til: Kemisk reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.