Fysik

Beregning af resistanstemperaturkoefficient

02. maj 2013 af Gandhara (Slettet)

Jeg har et datasæt vedhæftet. Jeg har lavet en graf: temperatur langs x; resistans langs y. Jeg skal beregne resistanstemperaturkoefficient. Jeg prøvede at lave en lineær regression, men hældningen er åbenbart ikke resistanstemperaturkoefficienten, fordi resultatet burde være noget i retning af 0,0048 (med afvigelse).

min tendensligning er y=0.0252x + 5.0526.

jeg har prøvet at isolere resistanstemperaturkoefficient (alfa):

alfa=(Rt-R0)/(R0*T)

Men det giver osse et forkert resultat.

Hvad gør jeg


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2013 af peter lind

Der gælder at R = R0(1+αt)l  Jeg går ud fra at x i dit resultat er temperaturen og y er modstanden. I så fald skal du skrive dit resultat som y = 5,0526(1+(0,0252/5,0526)*t) hvor du så kanaflæse α


Svar #2
02. maj 2013 af Gandhara (Slettet)

øhm, kunne du uddybe  #1 det lidt mere? er stadigvæk ikke helt med.


Svar #3
02. maj 2013 af Gandhara (Slettet)

jeg forstår bare ikke hvordan du angiver alfa som 0,0252/5,0526


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2013 af peter lind

Jeg sætter blot 5,0526 ud foran en parentes, hvilket er ren matematik. Derefter sammen ligner jeg med formlen for temperaturafhængighed


Svar #5
02. maj 2013 af Gandhara (Slettet)

jeg synes ikke at det siger noget om hvordan alfa kan være 0,0252/5,0526, når det nu er alfa jeg skal finde...


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2013 af peter lind

Du har da selv kunnet aflæse det af udtrykket i #1


Svar #7
02. maj 2013 af Gandhara (Slettet)

jeg giver op...


Skriv et svar til: Beregning af resistanstemperaturkoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.