Matematik

Hjælp til matematik!

02. maj 2013 af soph0808 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg skal stille op med denne her opgave!

 

For en keglestub er overfladearealet givet ved formlen: 

A = π * s * (R + r) + π * R^2 + π * r^2

Beregn overfladearealet for en keglestub, når:

r = 1,12 * 10^-4

R = 2,27 * 10^-4

s = 4,12 * 10^-4

 

Håber virkelig, der er nogle der vil hjælpe mig! Eller bare fortælle mig, hvad jeg skal gøre!

Tak på forhånd!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2013 af KimT.T. (Slettet)

Indsæt blot de opgivne talværdier af r, R og S i formlen for overfladearealet og udregn A.

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2013 af mette48 (Slettet)

sæt de angivne værdier ind i udtrykket for aralet

sæt derefter 10-4*10-4 uden for parentes, så bliver udregningerne nok nemmere at overskue.

Havde der været angivet enhedder ville du kunne regne om til snhedder, der var nemmere tal at regne med, men her må du nøgels med at sætte uden for parentesen.

 


Svar #3
04. maj 2013 af soph0808 (Slettet)

Mange tak for jeres svar.

Har prøvet op til flere gange at indsætte tallene og udregne stykket. Men på en eller anden måde får jeg altid et andet resultat end det, der står i facitlisten.

Når jeg indsætter tallene, indsætter jeg dem således:

A = π * (4,12 * 10^-4) * ((2,27 * 10^-4) + (1,12 * 10^-4)) + π * (2,27 * 10^-4) + π * (1,12 * 10^-4) 

Er dette den rigtige måde at gøre det på?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2013 af KimT.T. (Slettet)

Du mangler at opløfte udtrykkene

(2,27 · 10-4) og (1,12 · 10-4)

i anden potens, som det fremgår af formlen.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.