Kemi

Forskellen på en stærk og svag syre og en svag stærk base..

03. maj 2013 af Jessies (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle :)

Jeg laver lektier og har brug for hjælp med....

 

Gør rede for forskellen på en stærk syre og en svag syre samt forskellen på en stærk base og en svag base.

Jeg ved godt, at en stærk syre afgiver alle hydroner og svag syre reagerer kun delvist med vand... 

Betyder det så, at en svag syre optager hydroner?

Jeg er osse i tvivl med baser..

På forhånden tak :) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

                           pKs < 0                 stærk syre

                           0 < pKs < 4           middelstærk syre

                           4 < pKs < 10         svag syre

                          10 < pKs  < 14       meget svag syre

                          14 < pKs                yderst svag syre

det samme gælder for pKb

..........

            En syres styrke fortæller, hvor villig syren er til at afgive sin hydron til vand

            En bases styrke fortæller, hvor villig basen er til at optage sin hydron fra vand


Svar #2
03. maj 2013 af Jessies (Slettet)

Okey jeg tror jg forstå det...

Mange tak for hjælpen :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2013 af mathon

                           pKs < -1,7                 stærk syre

                           -1,7 < pKs < 4           middelstærk syre

                           4 < pKs < 10             svag syre

                          10 < pKs  < 15,7        meget svag syre

                          15,7 < pKs                 yderst svag syre

det samme gælder for pKb


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

                            ...


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2013 af mathon

#0

"Betyder det så, at en svag syre optager hydroner?"

     Nej

           Det betyder, at en vandopløst svag monohydron syre kun delvis afgiver sine hydroner.
dvs
           Der indstiller sig en ligevægt mellem den svage syre og dens korresponderende svage base


                                 HB (aq)   +   H2O (l)   <--->   B- (aq)   +   H3O+ (aq)
molariteter               (1-
α)•cs                               α•cs           α•cs
          
hvoraf
ligevægtsbrøken
                                              [B-]
[H3O+]    (α•cs)2
                                        Y = -------------- = ---------- = Ks
                                                  
[H3O+]       (1-α)•cs       


                                          cs • α2
                                          ------- = Ks
                                          1 - α

som
           hvis α<0,05 og pH kun regnes med én decimal
           kan approksimeres
           til

                                          cs • α2 = Ks                                da   1 - α ≈ 1
hvoraf
                                          α = (Ks/cs)1/2

                                          [H3O+] = cs•α = (Ks•cs)1/2

                                          pH = -log[H3O+] = -(1/2)•(log(Ks) + log(cs)) = (1/2)•(-log(Ks) - log(cs))

                              pH = (1/2)•(pKs - log(cs))

 

 

                                                                         

                                      
 


Svar #6
05. maj 2013 af Jessies (Slettet)

Okey. Nu forstår jeg ikke noget.. :/


Svar #7
05. maj 2013 af Jessies (Slettet)

Hvad betyder pK?


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. maj 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

kig i din kemibog :)

 

  du mener vel pKs eller pKb


Svar #9
06. maj 2013 af Jessies (Slettet)

Hehe ja :)

Jeg har lavet mine lektier færdig.. Men jeg skal nok kigge på min kemibog.

Tusind tak for hjælpen :)

 


Skriv et svar til: Forskellen på en stærk og svag syre og en svag stærk base..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.