Matematik

gennemsnitlige årlige vækstrate - haster

03. maj 2013 af Haider7

Hej. 

Nogen der kan fortælle mig hvordan jeg skal udregne den gennemsnitlige årlige vækstrate i bnp for perioden 1966-2011

Jeg vedhæfter lige tallene i excel arket

Vedhæftet fil: BNP_data_1966_2011_1.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Et supergodt råd:

Matematik må aldrig haste!

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2013 af oppenede

Se på væksten år for år og tag gennemsnittet


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 2

Der menes den årlige VÆKSTRATE

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2013 af oppenede

#3 Jamen så må det jo være startværdi*(1+vækstrate)^(antal år) = slutværdi der skal løses


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 4

Præcis!

;-)


Svar #6
03. maj 2013 af Haider7

Kan du præcisere det lidt mere.. Kan du eksemplificere det med de tal jeg har i mit ark?

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Du skal bruge renteformlen
 

Kn = K0 * (1+r)n
 

Det er r, du skal finde
 

K0 er starttallet
 

Kn er sluttallet
 

n er antallet af år
 

Når du har fundet r, kan du gange det med 100 og derved får den gennemsnitlige årlige vækst i % 


Svar #8
04. maj 2013 af Haider7

er det den 45. rod af kn/k0??

Altså 

KO = 606632

KN = 1560044

1560044/606632^(1/45)-1 = 0,0212*100 = 2,12%??? Er det den gennemsnitlige årlige vækstrate?


Svar #9
04. maj 2013 af Haider7

Jeg kan ikke finde ud af det. jeg har vedhæftet filen. Kan du evt vise mig hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

2,12% er korrekt!  ;-)


Skriv et svar til: gennemsnitlige årlige vækstrate - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.