Matematik

Bestemmelse af afstand mellem to punkter på en linje

04. maj 2013 af Lundum (Slettet) - Niveau: A-niveau

Figuren viser et lodret snit gennem en klippeø. Punktet C er klippens højest punkt, og punkterne A og B ligger ved havoverfladen. Linjen gennem A og B betegnes l. Sigtelinjen fra A til C danner en vinkel på 45 grader med l, og sigtelinjen fra B til C danner en vinkel på 25 grader med l. Afstanden mellem A og B er 2300 m.
Punktet D ligger på linjen l, vinkel v, som sigtelinjen fra D til C danner med l er lig 22 grader.

 

c) Bestem afstanden fra D til B.

Jeg ved fra tidligere regning i opgaven, at d=1730.720833m

og D= 22grader


Svar #1
04. maj 2013 af Lundum (Slettet)

Stykket BD ligger i trekanten CBD....


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Hvor ligger d, hvordan har du beregnet den?

Hvilke andre resultater har du fået?


Svar #3
04. maj 2013 af Lundum (Slettet)

Sådan ser figuren ud:


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Du skriver ikke noget om, hvad der spørges om i a) og b)

Se vedhæftede skitse

Da vinkel A = 45 gr. må trekant AHC være ligebenet (og retvinkllet)

Dvs. at |AH| = |CH| = x
 

tan(25) = x/(2300-x)
 

(2300-x)/x = 1/tan25
 

2300/x = 1/tan25 + 1
 

x = 2300 * tan25 / (1 + tan25) = 731,434
 

|HB| = 2300 - x = 1568,566
 

|HD| = y
 

tan22 = x / y
 

y = x / tan22 = 1810,137

|BD|= y - x = 241,571

Iøvrigt er det linjestykket |CB|, der 1730,72 . . .

;-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Svar #5
04. maj 2013 af Lundum (Slettet)

#4


Mange tak :)!!


Skriv et svar til: Bestemmelse af afstand mellem to punkter på en linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.