Matematik

Skæringspunkter mellem parabler

05. maj 2013 af viggo1995 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal finde skæringspunkter mellem 2 parabler: f(x) = x^2-6x+5 og g(x) = -x^2+8x-7. Jeg ved at de skal sættes lig hinanden, men hvad gør jeg for at fjerne -x^2 eller x^2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2013 af trunzze

Du løser det bare som en almindelig andengrads ligning, flytter alt om på den ene, finder diskrimanten og løser den:

x^2-6x+5 = -x^2+8x-7

x^2-6x +x^2 -8x +5 +7 = 0

2x^2 -14x + 12 = 0

 

Herefter:

d= b^2 - 4ac

 

Er d>0, bruges x= (-b±√d)/2a

Er d00, bruges x= (-b)/2a

 


Svar #2
06. maj 2013 af viggo1995 (Slettet)

d = 100. Så x = 1 v x = 6. Hvilket x skal jeg så bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er to skæringspunkter. Ligningens løsninger er x-koordinaterne for skæringspunkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2013 af trunzze

Ved at sætte de x værdierne ind i ligningerne:

g(1) og g(6)

får du deres tilsvarende y-koordinater


Skriv et svar til: Skæringspunkter mellem parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.