Kemi

Stofmængde osv.

06. maj 2013 af dietrich

Hejsa jeg kan ikke lige komme i gang med denne opgave, jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig.

Opgaven er vedhæftet.

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2013 af mathon

                      

a)

Begge syrer betragtes som stærke omend HNO3 faktisk kun er stærkt middelstærk.

                                                                HCl (aq)                                                   HNO3 (aq)
stofmængden af hydroner:   (0,060 L) • (0,210 mol/L) = 0,0126 mol      (0,090 L) • (0,050 mol/L) = 0,0045 mol

 

b)

stofmængden af hydroner: i alt = (0,0126 +  0,0045) mol = 0,0171 mol

                                        [H3O+] = (0,0171 mol) / (0,500 L) = 0,0342 M

                                        pH = -log(0,0342) = 1,5

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL


Svar #3
06. maj 2013 af dietrich

Mange tusind tak!


Skriv et svar til: Stofmængde osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.