Matematik

Matematik!!! det haster please hjælp!!

06. maj 2013 af Sonykid (Slettet) - Niveau: A-niveau

a)Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet Q(3,f(3))


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2013 af PeterValberg

Bestem den afledede f'

bestem f(3) og f'(3)

indsæt i tangentligningen:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

hvor x0 er x-koordinaten til røringspunktet Q(3,f(3))

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. maj 2013 af Sonykid (Slettet)

det da ikke sådan du gider og gør de for mig? Peter? :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2013 af PeterValberg

Hvad er forskriften for f ?   f(x) = ........... ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
06. maj 2013 af Sonykid (Slettet)

F(x) = 0,25x^4-x^3+x^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2013 af PeterValberg

Til bestemmelse af den afledede funktion benyttes regnereglen (på hvert led):

hvilket giver:

Bestemmelse af f(3) og f'(3):

Indsættes dette i tangentligningen y = f'(x0)(x - x0) + f(x0) får du:

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2013 af PeterValberg

Hvis du må bruge hjælpemidler og tilfældigvis bruger TI-nspire CAS, så har dette CAS værktøj
en s....smart funktion, - tangentline(funktion,variabel,x0).

først defineres funktionen, dernæst bruges kommandoen tangentline:

bfeaS.jpg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2013 af JG0005 (Slettet)

hmm du kan altså tage en omvej, hvis det gør det nemmere for dig..

f'(x) er hældning til dit punkt x, dermed din a værdien. Du kender x og y, dermed kan du finde b ved hjælp af ligningen til  en lineær altså følgende: y=ax+b


Skriv et svar til: Matematik!!! det haster please hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.