Matematik

Matematik hjælp!

07. maj 2013 af ffffj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Denne opgave har virkelig forvirret mig, og ville hører om jeg kunne få noget hjælp. 

Tak på forhånd. :) 

En funktion f er givet ved f(x)= 4x + 3 

og funktionerne F1, F2, f3 er givet ved: 

F1(x)=2x2 +3x+5
F2(x)=x2+3x+6
F3(x)=2x2+3x+10

En af disse tre funktioner er den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(1,10). 

Gør rede for, hvilken af de tre funktion, der er denne stamfunktion. 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Integrer f

eller differentier F1, F2 og F3

Indsæt tilsidst (x,y) = (1,10) i den eller de mistænkte

;-)


Svar #2
07. maj 2013 af ffffj (Slettet)

Jeg har differentieret alle 

 F1 og F3 gav begge: 4*x+3 

Jeg sætter nu 1 ind på x's plads i funktionen?

f '(x) = 4*1+3 

er det rigtigt?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Nu har du F1 og F2 på mistanke

Sæt så x=1 ind i dem, og se, hvilken af dem, der gir 10


Svar #4
07. maj 2013 af ffffj (Slettet)

F1 giver 10. 

F1 er derfor stamfunktionen:) 

Mange tak for hjælpen!! :D 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Yes!

;-)


Skriv et svar til: Matematik hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.