Matematik

Matematik.

08. maj 2013 af ffffj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har svaret på spørgsmål a) som er vedhæftet, men ved ikke hvordan jeg laver b. 

Tak på forhånd. :) 

 

Vedhæftet fil: Document6.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn

[ (v(r·1,10) - v(r)) / v(r) ] · 100%

ved at benytte den angivne potensfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2013 af SuneChr

Man har

Anvend reglen for et produkt opløftet i en potens.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2013 af peter lind

Hvis det oprindelige græskar har radius r og vægt v vil grædkaret med en 10% større radius veje v1 = v(1,1*r) Forøgelsen vil så være v1-v og den relative forøgelse (v1-v)v indsæt formlen for vægtene i dette


Svar #4
08. maj 2013 af ffffj (Slettet)

skal jeg sætte 27,19 ind på r's plads, eftersom jeg fik dette i a). 

Jeg forstår ikke helt, fordi i har skrevet forskellige ting. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Vi har alle skrevet det samme, på lidt forskellige måder.

Når man indsætter funktionen v(r) = 0,006·r2,6657 i udtrykket for den procentuelle ændring i #1, forsvinder r ud af beregningen.


Svar #6
08. maj 2013 af ffffj (Slettet)

[ (0,006·r2,6657·1,10) - (0,006·r2,6657) / (0,006·r2,6657) ] · 100%

er det sådan her skal jeg gøre det? jeg får dette 0,0066*r2,6657-1...det giver ikke mening. Undskyld er ikke så god til matematik. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal benytte korrekte potensregneregler. Man har, blandt andet

(r·1,10)a = ra · 1,10a ,

og derfor bliver

[ (v(r·1,10) - v(r)) / v(r) ] · 100% = [ (b·(r·1,10)a - b·ra) / (b·ra ] · 100%

                                                      = (1,10a - 1) · 100%

                                                      = (1,102,6657 - 1) · 100%


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2013 af peter lind

Det første led skal være 0,006*(r*1,10)2,6657


Svar #9
08. maj 2013 af ffffj (Slettet)

Mange tak! jeg forstår det nu:D 


Skriv et svar til: Matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.