Matematik
Integral af stykvis kontinuert funktion
I min bog står der, at pga. analysens fundamentalteorem og indskudssætning er enhver stykvis kontinuert funktion integrabel over et lukket interval. Jeg forstår ikke helt hvordan det opstår. Skal man ikke først definere integralet af en sådan funktion. Lad os sige, at vi vil udregne integralet på [a,b] og den er diskontinuert i et mellem punkt c.
Vil man så ikke definere integralet til at være integralet af f fra a til c og af f fra c til b?
Svar #1
09. maj 2013 af SuneChr
Vi kan definere en trappefunktion f hvis der findes en inddeling x0 < x1 < ... < xn hvorom der gælder, f er konstant på det indre af hvert delinterval f (x) = ki for xi < x < xi + 1
Heraf har vi
Svar #2
09. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)
En begrænset funktion er integrabel på et interval [a;b], hvis middelsummerne for funktionen på intervallet hørende til en intervalinddeling af funktionen har en grænseværdi, når intervalinddelingen bliver finere og finere.
Man viser bl.a., at et kontinuert funktion på et interval [a;b] er integrabel.
Hvis en funktion er stykkevis kontinuert i [a;b], hvor den diskontinuert i c ∈ ]a;b[ , vil middelsummerne for f's restriktion til [a;c] konvergere, og middelsummerne for f's restriktion til [c;b] vil konvergere. Derfor vil middelsummerne for f selv på [a;b] også konvergere, og det er klart, at
a∫b f(x) dx = a∫c f(x) dx + c∫b f(x) dx .
Svar #3
09. maj 2013 af aaaa202 (Slettet)
Okay det eneste problem jeg synes er bare, at f = {a x≤i, b x>i) Så integralet på interval [x1,x2] x1<i,x2>i hvad gøres så for integralet fra x=i til x2. Defineres det som:
Int(b,limx->i,x2)?
Svar #4
09. maj 2013 af ultramaniac (Slettet)
#3 du skriver lidt underligt, men ja ∫bx2f(y)dy:=limc→b∫cx2f(y)dy
Skriv et svar til: Integral af stykvis kontinuert funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
