Matematik

panserformlen eksempel mellemregning

09. maj 2013 af Woodbrook (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude.

Jeg er igang med en udregning hvor man benytter panserformlen. 

Her har vi:

y=e-ln?(x)·(∫x·eln(x) dx+c)

bliver til

 

y=1/x (∫x2 dx+c)

bliver til

y=1/3 x2+c/x

 

 

hvad sker under "bliver til" altså går e-ln ud med hinanden og bliver til 1/x osv.??

 

Håber i forstår hvad jeg mener ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter, at ex og ln(x) er hinandnens omvendte funktioner. Derfor er eln(x) = x , og e-ln(x) = 1/x .


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2013 af peter lind

det er korrekt at e-ln(x) = 1/x hvilket følger af at -ln(x) = ln(1/x)  og eksponentialfunktionen er den inverse til logaritmefunktionen


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2013 af Singlefyren (Slettet)

regneregel:

x-1 = 1/x

vi har:

e-lnx = e-1•lnx = (elnx)-1


Skriv et svar til: panserformlen eksempel mellemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.