Matematik

Regn med brøker testen på Studieportalen

10. maj 2013 af seboboastian (Slettet)

I Studieportalens regn med brøker-testen forstår jeg ikke hvordan man får resultaterne til følgende 3 udregninger.

Håber nogen kan forklare mig hvordan man kommer frem til de 3 facit:

 

1) (6ab2-4a2b)/2ab = 3b-2a

2) (7b2+4ab)/4bc = (7b+4a)/4c

3) (3a2b2+abc-9a4b)/3a2b2 = (ab+2c-3a3b)/ab


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2013 af hesch (Slettet)

1)    (6ab2-4a2b)/2ab  =

(6ab2/2ab) - (4a2b/2ab) =            ( forkort 2ab ud )

3b - 2a

2)  Forkort b ud

3)  (3a2b2+abc-9a4b)/3a2b2 =   ( forkort med 3ab )

( ab + c/3 - 3a3 ) / ab        ( Der er noget galt, skulle abc have været 6abc ? )


Svar #2
10. maj 2013 af seboboastian (Slettet)

Tak jeg er med på 1) og 2) nu.

#1

3)  (3a2b2+abc-9a4b)/3a2b2 =   ( forkort med 3ab )

( ab + c/3 - 3a3 ) / ab        ( Der er noget galt, skulle abc have været 6abc ? )

Korrekt der skulle have stået 6abc.

 

Jeg kan godt få resultatet nu når jeg forkorter med 3ab. Men hvordan får jeg idéen at forkorte med 3ab?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det følger af (med det korrekte 6abc-led), at 3ab er en faktor der er fælles for hvert led i tælleren. I øvrigt skal man have en parentes omkring nævneren:

3) (3a2b2 + 6abc -9a4b) / (3a2b2) = ...

Parentesen er nødvendig, når man benytter skrå brøkstreger.


Skriv et svar til: Regn med brøker testen på Studieportalen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.