Fysik
En opgave
Er er der nogen, der kan være behjælpelige med nedenstående opgave:
Når 2 mol af en ideal gas ved 330 K og 3,50 atm underkastes en isotherm kompression, aftager gassens entropi med 25,0 JK-1. Beregn trykken af gassen efter denne kompression.
Svar #1
12. maj 2013 af mathon
isotherm kompression
n • R • T = 5487,58 J
p1•V1 = p2•V2
p2/p1 = V1/V2
ΔQ = -(25,0 J/K) • (330 K) = nRT•(1/V)dV
-(8250 J) = nRT • V1∫V2(1/V)dV = (5487,58 J) • ln(V2/V1)
ln(V2/V1) = -(8250 J) / (5487,58 J) = -1,5039
V2/V1 = e-1,5039
V1/V2 = (p2/p1) = e1,5039 = 4,4992
p2 = 4,4992 • p1 = 4,4992 • (3,50 atm) = 15,74 atm
Skriv et svar til: En opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
