Matematik

Opgave

11. maj 2013 af 1234radioen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan løser man følgende opgave?

Om vektorerne a og b er det givet, at lal = 2 og lbl = 4, samt at retningsvinklen for lal = 37 grader, og retningsvinklen for b er 229 grader. Bestem koordinaterne til a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2013 af peter lind

v=|v|(cos(θ), sin(θ))


Svar #2
11. maj 2013 af 1234radioen (Slettet)

Tak, men hvordan finder jeg helt præcist koordinaterne?

Nu kan jeg jo skrive: 2*cos(37) og der gælder at kvrod(2*cos(37) = vektor a, men jeg kan ikke lige se, hvordan jeg finder koordinaterne...


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Koordinaterne er
 

( |2|*cos37º , |2|*sin37º )

og tilsvarende med den anden vektor

;-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. maj 2013 af mette48 (Slettet)

slå cos37 op på din lommeregner


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.