Matematik

Geometri

12. maj 2013 af lukesmith (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg er igang med at lave matematik i min kontext bog. Men jeg er gået i stå

Opgave 1: Tegn en trekant ABC med BC = 4cm, AB = 6cm og A = 40 (grader)

Opgave 2: Tegn midnormalerne til AB, BC og AC.

Jeg forstår ikke opgaven, håber I kan hjælpe 

 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2013 af joak0575 (Slettet)

Opgave 1:
Her ser du på trekanten ABC, hvor du så skal lave linjestykket mellem B og C 4 cm, linjestykket mellem A og B 6 cm og vinklen A skal være 40 grader. 

Opgave 2:
Midtnormalen er en linje der er vinkelret på en af siderne, og denne er placeret midt på siden. Midtnormalen skal du så tegne ind i trekanten du lavede på linjestykket fra A til B (dvs. linjen AB), på linjestykket mellem B og C (dvs. linjen BC) og det samme for linjestykket mellem A og C (altså linjen AC)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2013 af mathon

BEMÆRK

                       Trekant ABC har to løsninger!


Svar #3
12. maj 2013 af lukesmith (Slettet)

#2


BEMÆRK

                       Trekant ABC har to løsninger!

 

HVilke 2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2013 af mette48 (Slettet)

start med at lave en prøvetegning, en tilfældig trekanthor du skriver A,B og C på hjørnerne og skriver længderne og den kendte vinkel på de rigtige steder.

Start med at tegne vinkel A på 40º

ud af vinkelens ene ben afsættes 6 cm til B.

Med centrum i B og radius 4 cm tegnes en bue. Hvor denne bue skærer vinkel A ben ligger C. Der bliver to skæringspunkter, så der er to løsninger (to forskellige trekanter, der har de opgivne mål.

2) tegn midtnormalerne som beskrevet i #1. Hvis du er omhyggelig nok. skærer de tre midtnormaler hinanden i eet punkt, Sætter du passerspidsen i dette punkt, kan du tegne en cirkel, der går gennem alle trekantens hjørner.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 2

Det var jo det, du gerne skulle finde ud af, når du konstruerede trekanten . . .

Vedhæftet:

De to trekanter, der begge opfylder forskrifterne er ABC  og  ABC'

De tre midtnormaler er tegnet røde

;-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.