Matematik

Opgave - Hjælp

12. maj 2013 af XX88XX (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan overhovedet ikke finde ud af denne opgave, kan I hjælpe?

Når lys trænger ned gennem vandet i en sø, aftager lysintensiteten. Lysintensiteten y er bestemt ved: y=200*ax

Hvor x er dybden målt i meter. For en bestemt sø gælder, at lysintensiteten er 32 i 5,0 meters dybde.

1. Beregn a

2. Beregn den dybde, der svarer til en lysintensitet på 2,1

3. Med hvor mange procent aftager lysintensiteten i søen, når dybden vokser med 3,0 meter?

4. Hvor dybt skal man ned i søen, før lysintensiteten er halvveret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2013 af mette48 (Slettet)

y=200*ax

x=5,0 og y=32

sæt x og y ind og løs ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

y = 200*a^x

32 = 200 * a^5

a = (32/200)(1/5) = 0,6931

--------------------------------

2,1/200 = ax.............x*loga = log(2,1/200)................x = 12,43

---------------------------------

y(8) = 200*a8 = 10,66

Diff. = (32-10,66) / 32 * 100% = 66,7%

--------------------------------

100 = 200 * ax

ax = 100/200 = ½

x*loga = log½

x = 1,891 m

;-)


Skriv et svar til: Opgave - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.